Zoeken
 

ons team

 

Anno kuindersma

Gelukkig is het weer terug: die verwondering over wat groeit en bloeit. Toen ik in 2000 met mijn bedrijf begon, wilden de klanten niet teveel groen in de tuin. Liefst verharding, dat is het minste gedoe en onderhoud. Toen was men meer met technologische ontwikkelingen bezig, strak vormgegeven tuintjes waren in en er was weinig aandacht voor het groen in de omgeving.  De laatste jaren is die trend aan het veranderen. Er is een groene onderstroom gaande die veel meer bij mijn eigen filosofie past. Mensen willen weer een moestuin en gaan back-to-basic. Dat vind ik een gunstige ontwikkeling. Door goede plantkeuzes is groen onderhoudsvriendelijk bovendien zijn verharde vlakken duurder dan groen. Groen is essentieel, ook in de steden. De stad ‘verkoelt’ door het groen; regenwater blijft liggen op het blad; groen geeft schaduw op hete dagen en groen trekt dieren aan. Kortom, we kunnen echt niet zonder. Een groene omgeving draagt bij aan een duurzame leefbare wereld. 

 

Met ons team van ANNO2000 dragen wij dat aan bij de klant. We hebben allemaal een kritische houding ten opzichte van elkaar en ons werk. We leveren goed werk op een verantwoorde werkwijze. Maar we zijn vooral een lekker stel!

Jacqueline Langendijk

Het ontwerpen van buitenruimtes en het maken van beplantingsplannen vind ik als tuinontwerper iets fantastisch. Belangrijk is: wat wil de klant beleven, wat geeft hem of haar of het gezin een goed gevoel, in wat voor tuin voelt men zich prettig? Als de klant zegt: ‘Doe maar veel bestrating, die beplanting is zo’n gedoe’, probeer ik ze ervan te overtuigen dat een kleurige en groene omgeving meer met je doet dan je beseft. Uitzicht op prachtige bloemen en weelderig groen bieden rust en ruimte in je hoofd. Ik ga vaak na een tijdje weer langs om te horen hoe de klant zijn tuin beleeft en te zien of al het groen zich lekker ontwikkelt. Als de beplanting niet goed groeit, kan dat meteen worden aangepakt. Want ik zit zelf ook nog weleens met mijn knieën in de grond.

 

Ik ben blij dat bij ANNO2000 duurzaamheid in een hoog vaandel staat. We gaan geen beton halen in China als we in Nederland dezelfde kwaliteit kunnen krijgen. Het larixhout dat we gebruiken, heeft een lange levensduur en we passen beplanting toe die juist door de jaren heen zich steeds mooier en rijker ontwikkelt. Alleen zo wil ik werken en geniet ik ervan. Bovendien hebben we een heel goed team: ik werk samen met een paar zeer deskundige mannen. En het is nog gezellig ook!

Marnix Gombert

Sinds 2011 werk ik bij ANNO2000. Ik was op zoek naar een leerwerkplek voor mijn MBO-opleiding manager recreatie buitenruimte en het bedrijf van Anno sprak me meteen aan. Ondertussen heb ik er al veel geleerd, want ik krijg ruim de kans om me verder te ontwikkelen en pak alles aan.

Ik voer samen met Erik de onderhoud- en snoeiwerkzaamheden uit en natuurlijk: de aanleg van tuinen. We rooien de tuin leeg, zetten de lijnen uit en als er verharding komt, doen we dat eerst en vervolgens de beplanting. 

Als er tijdens de uitvoering blijkt dat er wat aanpassingen nodig zijn, overleggen we dat met de klant en Jacqueline, de tuinontwerper. Dat gaat eigenlijk altijd goed. 

 

De dankbaarheid en blijdschap van de mensen voor wie je de tuin maakt, daar haal ik de voldoening uit. Het is leuk om te zien dat de klant steeds gelukkiger wordt. Eerst is de tuin een grote rommel, maar daarna wordt het elke dag mooier. Als je dan een jaar later terugkomt en ze genieten nog steeds, dan ben ik erg tevreden. De komende tijd wil ik mijn plantenkennis vergroten, zodat ik de klant nog beter kan adviseren. En ik wil de mensen ook meegeven dat een groene omgeving heel belangrijk is. Planten zorgen voor zuurstof en een prettige leefomgeving, dus ze staan er niet voor niets. 

 

© Anno2000Tuinen | Algemene voorwaarden | VHG Garantie | Contact   Wilde Weelde

Aanmelden