Foto-referentie-Mw.-de-Weerd.jpg
Mw. de Weerd, Eigenaar van een levende tuin
Onze tuin is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een heerlijke groene tuin waarin ieder moment van het jaar iets gebeurt. Dat maakt deze tuin een belevenis. Ik vind het heerlijk om al die bloemen en siergrassen te zien. Het hele jaar is er kleur. Daar ben ik heel erg blij mee. En de ervaring is als planten het eenmaal goed doen dat je een stuk minder gedoe aan je tuin hebt.
Mw. de Weerd,
Zoeken
Aanmelden
De levende tuin beplanting Dronten

Een tuin volop in beweging

Groen voor een dynamische omgeving

De levende tuin beplanting Dronten

Een levende tuin is een plek waar dieren, planten en mensen naast elkaar leven. Het is een omgeving waarin de biodiversiteit optimaal wordt gestimuleerd. Om een levende tuin te creëren is de keuze van materialen erg belangrijk: duurzaam, verantwoord en waar mogelijk het Cradle to Cradle-principe (afval is voedsel) toepassen. In een levende tuin is ook plek voor water in de vorm van een vijver of waterelement. De beplanting heeft een dynamisch verloop. In elk seizoen heeft het een andere uitstraling. Kleurige bloemen trekken bijen en vlinders aan. Vogels kunnen zich in de struiken verschuilen en eten van de vruchten.

Meer weten over de levende tuin?

Maak een afspraak met ons om uw mogelijkheden te bespreken

Een afspraak maken met Anno2000

 
 
de Levende tuin DrontenKleurrijke beplanting insectenEgel in de levende tuin DrontenWater in de levende tuinVijver in de levende tuin DrontenVlinders levende tuinMaterialen in de levende tuinWater in de levende tuinLevende afscheidingWater in de levende tuinDakgroen levende tuinGroenten-in-de-levende-tuin.jpgSnoeptuin voor vogelsWater en vogels levende tuinKastanje hekwerk DrontenKleur in de levende tuin Dronten
 “Een levendig beeld in alle seizoenen van het jaar.”
Levende tuin insecten

Een levende tuin 'levend' houden

Na de aanleg is het belangrijk dat een levende tuin vitaal blijft en sturing krijgt. Onkruid wieden en de bodem optimaal houden is belangrijk. Wanneer planten niet goed functioneren moet er ingegrepen worden. Daardoor wordt de biodiversiteit in stand gehouden. Onder de grond zorgt het bodemleven voor verwerking van het plantenafval. Hun afvalstoffen fungeren weer als voedingsstoffen voor de planten. Op die manier wordt de tuin grotendeels zelfvoorzienend.

De levende tuin Dronten

Materiaalgebruik

Om de levende tuin zo duurzaam mogelijk aan te leggen is het van belang dat de materialen niet belastend zijn voor het milieu. Inheemse beplanting kan uit Nederland worden gehaald, net zoals het hout en de verharding. Hierdoor wordt de transportafstand zo veel mogelijk verkleind. Hout uit goed beheerde Nederlandse bossen is een prachtig materiaal. Verharding krijgt in de loop der jaren een robuustere, natuurlijke uitstraling. Op die manier draagt het materiaalgebruik bij aan een verantwoorde, duurzame tuin.

Planten in de levende tuin

De juiste verhoudingen

Een levende tuin zou geen levende tuin zijn als het merendeel van de ruimte niet uit beplanting zou bestaan. Om de tuin divers te houden bestaat een levende tuin voor twintig procent uit verharding. Regenwater kan zo makkelijker in de tuin infiltreren en er is meer plek voor bomen en planten. Dit zorgt voor meer beleving en sfeer. Bovendien koelt de tuin af door beplanting, een gazon of de schaduw van een boom. Een tuin met veel verharding wordt erg warm in de zomer.

“De juiste planten en op tijd ingrijpen zorgen ervoor dat de beplanting vitaal blijft.”
 

Anno 2000

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden van uw omgeving

Maak een afspraak en we gaan samen aan de slag om van uw tuin een prachtige natuuromgeving te maken.
Stuur ons een mail zodat we contact met u kunnen opnemen. Bellen kan ook: 06 - 520 474 26

© Anno2000Tuinen | Algemene voorwaarden | VHG Garantie | Contact   Wilde Weelde