Foto-referentie.jpg
Margriet van Woerden, Eigenaar van een boerenerf
Mensen die ons groene erf bezoeken geven ons complimenten over hoe mooi het eruit ziet. De overgang van de beslotenheid van het erf naar de openheid van het platteland is erg prettig. De strakke vormen op het erf passen bij het polderlandschap en in elke periode van het jaar is de beplanting anders. Dat maakt het geheel zo mooi.
Margriet van Woerden,
Zoeken
Aanmelden
Groen boerenerf Dronten

Ruimte om de boerderij

Optimaal genieten van een boerenerf in het polderlandschap

Groen boerenerf Dronten

Het polderlandschap is een prachtig decor voor een groen boerenerf. Stevige vormen passen mooi bij het wijde landschap. De bestaande singel kan een basis vormen voor een goede sfeer in combinatie met nieuwe beplanting. De bloemenborders mogen groot van opzet en kleurig zijn. Een open plek om het uitzicht te bewonderen zorgt voor een ontspannen uitstraling. Water brengt afwisseling en een stimulans van de biodiversiteit. Het gebruik van robuuste materialen legt een verbinding met het agrarische beeld. Op die manier vormt het boerenerf een geheel met het omliggende polderlandschap.

Meer weten over groene erven?

Maak een afspraak met ons om uw mogelijkheden te bespreken

Een afspraak maken met Anno2000

 
 
Beplanting boerenerven DrontenGrote gebaren boerenerf DrontenPolderlandschap boerenerfKleur op het erf DrontenRuimte op het boerenerf DrontenKleur op de boerderijPolderlandschap DrontenPolderlandschap riet DrontenGrote gebaren boerenerfPolderlandschap ruimte DrontenBoerenerf zonnebloemenWater in de polder DrontenKleur op het boerenerfZwemvijver DrontenGebruik-van-het-boerenerf.jpgKleur op het boerenerf DrontenBomen-op-het-boerenerf.jpg
“Een combinatie van een groene sfeer en bedrijvigheid.”
Beplanting-boerenerf.jpg

Garantie voor een duurzaam erf

Een groen boerenerf is goed voor de biodiversiteit. Door het erf op een juiste manier in te richten wordt die verscheidenheid gewaarborgd. Verschillende planten, bomen en struiken maken het erf aantrekkelijk voor allerlei leven. Vogels, bijen en vlinders worden aangetrokken door de beplanting en egels scharrelen door het groen. Ook onder de grond doet het bodemleven zich te goed aan het verteren van afgestorven planten. Door de biodiversiteit in stand te houden kan men lang genieten van het groene boerenerf.

Water op het boerenerf Dronten

Breng de waterspiegel terug

Op een boerenerf is veel ruimte. Hierdoor is het erf zeer geschikt om een grote (zwem)vijver te plaatsen. Het water vormt een belangrijke schakel op het erf. Het is een goede afwisseling met beplanting en verharding. Water beweegt en zorgt voor een reflectie van de omgeving op het wateroppervlak. Een natuurlijke vijver waarin je water en planten ziet verrijkt het tuinleven en verhoogt de sfeer. Zeker een vijver waarin gezwommen kan worden brengt in de zomer verkoeling en plezier met zich mee.

Singelbeplanting boerenerf Dronten

Poldergebaren op het boerenerf

In het polderlandschap zijn veel strakke vormen en lijnen te zien. Een heldere vormgeving met grote sterke gebaren komt dan ook op het boerenerf goed tot zijn recht. De inrichting hoeft niet ingewikkeld te zijn. De singel rondom het erf kan transparant gemaakt worden waardoor de omgeving gaat fungeren als achtergronddecor. Een royale border met grote groepen kleurrijke vaste planten en siergrassen, maar ook grote groepen heesters passen goed op het boerenerf. Een groot gazon met bomen verhoogt de sfeer. En de schuren? Die mogen best gezien worden.

“Gebruik de polder als inspiratiebron.”
 

Anno 2000

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden van uw omgeving

Maak een afspraak en we gaan samen aan de slag om van uw tuin een prachtige natuuromgeving te maken.
Stuur ons een mail zodat we contact met u kunnen opnemen. Bellen kan ook: 06 - 520 474 26

© Anno2000Tuinen | Algemene voorwaarden | VHG Garantie | Contact   Wilde Weelde