Foto-referentiequote.jpg
Jouke de Jong, Teamleider beheer groentechniek
Omgevingsgroen brengt een stukje diversiteit in het gemeentegroen. Het is een aankleding en stoffering van de openbare ruimte. Een positief, vrolijk en fleurig geheel dat van ons allemaal is. Door inwoners wordt het omgevingsgroen positief tot zeer positief ervaren. Doordat het goed te onderhouden is ziet het groen er goed en verzorgd uit.
Jouke de Jong,
Zoeken
Aanmelden
Duurzaam omgevingsgroen begraafplaats Dronten

Duurzaam omgevingsgroen

Een openbare ruimte mag gezien worden

Duurzaam omgevingsgroen begraafplaats Dronten

Niet alleen in de particuliere tuinen is ruimte voor groen. Ook in de openbare ruimte wordt daaraan meer aandacht besteed. De omgeving gaat meer leven als er mooie, duurzame beplanting wordt geplaatst. Een openbare ruimte moet in elke periode van het jaar aantrekkelijk blijven. Daardoor zullen veel mensen meer plezier beleven aan het omgevingsgroen. Een voorbeeld van het toepassen van vaste planten in het openbaar groen is begraafplaats De Wissel in Dronten. Hier is in 2012 deels nieuwe beplanting geplaatst. De beplanting verschilt in structuur, bloeitijd en bloeikleur. Hierdoor is er in elke periode van het jaar wat anders te zien. Bezoekers zijn enthousiast en vinden de beplanting een passende aanvulling op de omgeving.

Meer weten over omgevingsgroen?

Maak een afspraak met ons om uw mogelijkheden te bespreken

Een afspraak maken met Anno2000

 
 
Vaste planten begraafplaats DrontenHeesters openbaar groen DrontenVaste planten openbaar groenDuurzame beplanting rotonde DrontenDuurzame beplanting begraaftplaats DrontenBiodiversiteit begraafplaatsVaste planten begraafplaats DrontenVaste planten winkelcentrum DrontenVaste planten rotondeGroene openbare ruimteVaste planten in het winkelcentrum SuyderseeOmgeving planten en bomen DrontenVaste planten omgevingsgroenVaste planten begraafplaats DrontenOpenbaar groen vaste planten
"Groen voor een goede leefomgeving met eindbeeldgarantie."
Vaste planten begraafplaats Dronten

De waarde van groen

Ons welzijn wordt beïnvloed door onze omgeving. We voelen ons beter als er groen om ons heen is. Niet alleen in de achtertuin, maar ook in openbare ruimtes wordt ons welbevinden beïnvloed door de hoeveelheid groen. Mensen vinden ontspanning en vrijheid in een omgeving van planten en bomen. Vitamine G (groen) is niet alleen goed voor de mensen. Groen draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en dus aan een beter klimaat. Bovendien is groen een goede afwisseling van steen en zorgt het voor verkoeling.

Vaste planten rotonde Dronten

Onderhoud

Een openbare ruimte heeft ook onderhoud nodig. Een juiste keuze in de beplanting zorgt ervoor dat dit niet te veel tijd kost. Soorten die de bodem goed bedekken zorgen voor minder onkruid. Hierdoor ziet de ruimte er verzorgd uit. De silhouetten van bovengrondse afgestorven plantdelen verfraaien het winterbeeld. Na het afmaaien in het voorjaar lopen de planten weer uit. De afgestorven plantdelen blijven liggen en zorgen voor voedingsstoffen en voedsel voor dieren. Na een paar jaar is er nog maar weinig onderhoud nodig.

Rotonde de Wissel Dronten omgevingsgroen

Meer omgevingsgroen

Bij het toepassen van omgevingsgroen hoeft men niet alleen te denken aan de invulling van gemeenteplantsoenen. Ook rotondes, tuinen bij zorginstellingen en scholen, parkeerplaatsen en winkelcentra behoren tot deze categorie. Anno2000 heeft verschillende typen omgevingsgroen ontworpen en aangelegd. Hierbij staat meer beleving en sfeer altijd centraal. De ontwerpen zijn tijdloos en in elk seizoen krijgen andere planten de aandacht. Op die manier blijft het interessant om de plekken te bezoeken.

"Meer belevingswaarde en een bijdrage aan de biodiversiteit."
 

Anno 2000

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden van uw omgeving

Maak een afspraak en we gaan samen aan de slag om van uw tuin een prachtige natuuromgeving te maken.
Stuur ons een mail zodat we contact met u kunnen opnemen. Bellen kan ook: 06 - 520 474 26

© Anno2000Tuinen | Algemene voorwaarden | VHG Garantie | Contact   Wilde Weelde