Test
Gerdien Vrolijk, Regiomanager Kinderopvang Dronten
Kinderen kunnen zich in een natuurlijke speeltuin op motorisch gebied veel beter ontwikkelen. In onze speeltuin bij het kinderdagverblijf valt ons op dat kinderen minder conflicten hebben. Er is genoeg ruimte en uitdaging voor de kinderen waardoor ze gevarieerd kunnen spelen. En ze mogen weer vies worden! Zelfs nu de speeltuin al een tijdje in gebruik is ontdekken de kinderen nog steeds nieuwe dingen.
Gerdien Vrolijk,
Zoeken
Aanmelden
Dronten natuurlijk spelen

Spelen in het groen

Vrij buitenspel in een uitdagende omgeving

Dronten natuurlijk spelen

Steeds minder kinderen komen buiten door de verstedelijking van de omgeving. Spelen in een natuurlijke omgeving is niet meer vanzelfsprekend. Daarom wordt geprobeerd om kinderen vanaf zeer jonge leeftijd kennis te laten maken met de natuur. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij Kinderopvang BinnensteBuiten in Dronten. Deze kinderopvang probeert de kinderen, van 0 tot 4 jaar, te prikkelen om natuurlijk spelen te beleven in een uitdagende groene omgeving: ‘de BinnensteBuitentuin’. Ze kunnen er spelen met zand en water, struinen door de bosjes, klimmen en klauteren op de zandheuvel en lopen over een boomstammenparcours. Spelenderwijs draagt het buiten spelen in een natuurlijke omgeving bij aan hun ontwikkeling.

Meer weten over kindvriendelijke groenomgevingen?

Maak een afspraak met ons om uw mogelijkheden te bespreken

Een afspraak maken met Anno2000

 
 
Klimmen klauteren DrontenFruit plukkenUitdagingen natuurlijk spelen DrontenSmullen uit de moestuinNatuurlijk hekwerkUitdagingenZwaaien en zwieren speelnatuur VerwonderenVeilig spelen speelnatuur DrontenUitdagend spelSpeelnatuur en water DrontenSpel en fantasie speelnatuurSpeelnatuur bloemen plukken
"Alles bevindt zich in een groene duurzame sfeer met veel (fruit)bomen, struiken en bloemen."
Uitdagend spelen Dronten

Een prikkelende speelomgeving

Een natuurlijke speeltuin is in alle opzichten goed voor de ontwikkeling van een kind. Zowel op motorisch, zintuiglijk, sociaal, emotioneel en creatief gebied. Kinderen worden buiten uitgedaagd om te klimmen, rennen, en kruipen.
Zo ontwikkelen ze zich spelenderwijs. Kinderen kunnen door te voelen en te knutselen hun zintuiglijke ontwikkeling stimuleren en hun creativiteit ontwikkelen. Wat is er nu leuker dan alleen spelen? Samen spelen! Door buiten te spelen leggen kinderen sociale contacten en de emotionele ontwikkeling van een kind wordt gestimuleerd.

Veiligheid natuurlijk spelen Dronten

Veilig spelen met vallen en opstaan

In een natuurlijke speeltuin wordt vooral gebruik gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen: boomstammen, touwen, gras, beplanting, water en zand. Materialen worden, waar mogelijk, hergebruikt.
Een natuurlijke speeltuin moet vooral ook veilig zijn. Vallen en opstaan hoort bij het spelen, maar kinderen mogen geen ernstige verwondingen oplopen. Deze veiligheid wordt gewaarborgd door een keuringsinstantie die gespecialiseerd is in het keuren en inspecteren van speeltuinen. Hierbij wordt gekeken naar de veiligheid van speelmogelijkheden, het omgevingsgroen en de omheining.

Fantasie natuurlijk spelen Dronten

Natuur en fantasie samen

Als een kind in één oogopslag kan zien wat er in een speeltuin te beleven is, is de lol er snel van af. In een speeltuin met heuveltjes en bosjes is het interessanter om op onderzoek uit te gaan. Want het kind kan niet zien wat er achter de heuvel te zien is.
Daarnaast wordt het kind geprikkeld door objecten of materialen waarbij de spelmethode niet vaststaat. Op een schommel kan een kind alleen schommelen, maar in een loopcircuit zoals in de BinnensteBuitentuin komt een kind veel gevarieerde dingen tegen. Het kan in een natuurlijke speeltuin zelf ontdekken, spelen en bedenken.

"Een parcours met loopbrug en houtstammen daagt ze uit om hun grenzen te verleggen en lekker te bewegen."
 

Anno 2000

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden van uw omgeving

Maak een afspraak en we gaan samen aan de slag om van uw tuin een prachtige natuuromgeving te maken.
Stuur ons een mail zodat we contact met u kunnen opnemen. Bellen kan ook: 06 - 520 474 26

© Anno2000Tuinen | Algemene voorwaarden | VHG Garantie | Contact   Wilde Weelde