Werken in een groene omgeving

De omgeving rondom een bedrijf bestaat vaak uit veel verharding. Er moet rekening gehouden worden met diverse functies van het bedrijventerrein. Door een functionele combinatie te maken van gebruikers (mensen, auto’s en vrachtauto’s) en het groen levert dit een inspirerende, sfeervolle en groene werkomgeving op. De herkenbaarheid van een bedrijf kan versterkt worden door bij de inrichting van beplanting rekening te houden met de uitstraling. Door te kiezen voor beplanting met weinig onderhoud blijft de groene omgeving om het bedrijf netjes en verzorgd. Deze groene omgeving heeft een positieve invloed op de mens. 

Het concept voor de inrichting voor een groene werkplek is kleur aan de omgeving geven. Een duurzaam plan dat weinig onderhoud vraagt met een eindbeeldgarantie. Parkeren, laden en lossen gaan hand in hand met sterke beplantingsstructuren die zorgen voor een groene sfeer. De beplanting kan een mooie eenheid vormen met de bebouwing in de vorm van gevelgroen of bloemenborders. De identiteit van een bedrijf kan versterkt worden door elementen in de tuin toe te voegen die passend zijn voor het bedrijf.

 

Afspraak maken Contact opnemen

Natuur helpt ons te ontspannen. Het maakt ons weerbaarder tegen stress en verbetert onze stemming. Dit blijkt ook wel als je tussen de middag even naar buiten gaat om een frisse neus te halen. Door het plaatsen van planten vergroot de tevredenheid van de werknemer over zijn werkplek en het concentratievermogen neemt toe. Daar word je als werkgever toch vrolijk van?

Roelof Tuin, Directeur Countus