Spelen in de hut tussen de bosjes

Ga je mee naar onze hut? Dan kruipen we door de bosjes heen en klimmen er in. Of gaan we eerst schommelen zo hoog als we kunnen? Het kan allemaal in deze familietuin. Het is een stoere tuin geworden met zit- en speelplekjes die voor iedereen iets te bieden heeft. De speelelementen zijn gebouwd met ruige Robiniastammen. Voor de stapelmuurtje zijn overgebleven gevelstenen gebruikt. De bestrating bestaat uit hergebruikt materiaal. Oude grindtegels liggen omgedraaid in het terras. En in de oprit liggen 2e hands kleiklinkers. Zowel door de vormgeving als de gebruikte materialen onderscheidt zich deze natuurlijke familietuin in de nieuwbouwwijk.

De beplanting met spetterende kleuren kronkelt langs de gebogen lijnen van het gazon en loopt door achter de stapelmuurtjes.      In de muurtjes zitten holtes en kiertjes waar allerlei insecten kunnen schuilen. Met de beplanting dichtbij is het voor bijen en vlinders niet ver vliegen om nectar te snoepen. In de tuin zijn verschillende bomen en struiken geplant. De bewoners genieten van de vogels die de tuin komen bezoeken. De grasheuvel in het midden van de tuin is heerlijk om op te chillen in de zon, af te rollen of op en af te rennen. De kinderen kunnen er goed op spelen.
In deze tuin wordt het regenwater afgekoppeld en de beplanting in geleid. Zo ontstaat er een waterbuffer zodat bij droogte de beplanting niet verdroogt.