Creatief Hoveniersbedrijf

De waarde van groen voor onze leefomgeving en welzijn wordt steeds meer onderkend. Toch lijken we ons niet altijd bewust te zijn van de invloed die het natuurlijke groen heeft op onze stemming en gezondheid. Een prachtig uitzicht op bomen en bloemen en diersoorten die vrolijk om ons heen vliegen en fladderen, dragen bij aan een sfeer van ontspanning en vrijheid. Het verzacht het harde straatbeeld van steen. Ook de schonere lucht zorgt letterlijk en figuurlijk voor verademing en de kleurwisseling van planten door de seizoenen heen, geeft dynamiek en energie aan de leefomgeving.

Planten zijn de ruggengraat: dat is de filosofie van ANNO2000. Zij versterken het gevoel van buitenleven, zij creëren de gezonde, groene sfeer. Als de beplanting op de juiste manier is toegepast, ontwikkelt zich een duurzame tuin, een duurzame buitenomgeving. Kennis is daarbij belangrijk. De juiste plant op de juiste plaats. Zodat u jarenlang buiten kunt genieten en de groene sfeer daadwerkelijk beleeft. 

 * Naar het boek van Henk Gerritsen "Buiten is het groen".

 Ons team

 

Ontwerp

Vanuit een oorspronkelijke stijl werken wij zorgvuldig en, vanzelfsprekend, met veel aandacht aan een ontwerp. Dit proces zien wij als een creatief samenspel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Onze ervaring is dat uw actieve inbreng daarbij essentieel is. Het geeft ons inzicht in uw wensen en mogelijkheden. Daarbij levert eenieder van ons team een bijdrage vanuit zijn eigen invalshoek. Het resultaat is altijd weer bijzonder en prachtig: een unieke tuin of omgeving met een persoonlijk tintje! Duurzaamheid speelt daarnaast ook een belangrijke rol voor ons. Door oorspronkelijk de buitenruimte groen en functioneel in te richten kan deze jaren mee. En ook heel belangrijk: een groene tuin versterkt het gevoel van buitenleven!

Realisatie

ANNO2000 besteedt veel aandacht aan de eerste fase van de aanleg, omdat een buitenruimte zich pas optimaal kan ontwikkelen als zij in de basis goed en verantwoord is aangelegd. Essentieel is goede grondbewerking, duurzaam materiaal en goed doorgeworteld plantmateriaal. Of het om een tuin, speelnatuur, stadsnatuur of bedrijfstuin gaat, een buitenruimte moet een “levende omgeving” zijn. Geschikt voor vlinders, vogels en prettig om het jaar door in te verblijven. U zult het met eigen ogen ervaren: een goede en gedegen aanlegfase zal de jaren daarna letterlijk en figuurlijk zijn vruchten afwerpen. Telkens wordt u opnieuw verrast door de natuurlijke groeiprocessen in uw tuin!

Beheer

Een buitenruimte moet gestuurd worden in zijn ontwikkeling. Goed onderhoud is daarbij van groot belang. Wanneer het groen u tijdelijk boven het hoofd is gegroeid, kan een eenmalig onderhoud uitkomst bieden. Vanzelfsprekend kan het onderhoud gedurende het hele jaar door Anno2000 worden uitgevoerd. Voor bedrijven en particulieren die regelmatig de tuinman langs willen laten komen, bieden wij een onderhoudscontract. Uw tuin ziet er dan het hele jaar verzorgd uit! Bij het onderhoud streeft ANNO2000 ernaar om zo weinig mogelijk gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Ook voor specialistisch werk zoals de renovatie van borders en boomverzorging zijn wij u van dienst.