Samen kliederen met zand en water

Kotermeerstal is een recreatieplas gelegen aan de zuidkant van Dedemsvaart. Een deel van het gebied is ingericht als een ‘inclusieve samenspeelplek’ waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. Minister van Gehandicapte zaken Rick Brink heeft bij zijn benoeming deze speelplek cadeau gekregen van de gemeenteraad Hardenberg.

Deze inclusieve samenspeelplek vergroot de speelwaarde voor alle kinderen. Er is rekening gehouden met de toegankelijkheid, veiligheid en bereikbaarheid en de speelplek is voorzien van een aantal uitdagende elementen. Het gaat er vooral om dat kinderen met en zonder beperking er met veel plezier samen kunnen spelen, samen kunnen glijden van de glijbaan, samen kliederen met zand en water en samen nog veel meer kunnen beleven en ontdekken in een natuurlijke omgeving. 
Op en rond de speelheuvel zijn stammen geplaatst met verschillende uitdagingen voor alle kinderen. Met carvwerk zijn op een aantal plekken unieke sculpturen gemaakt. Samen met een paar goed zichtbare figuren kunnen ook kinderen met een beperkte visuele handicap deelnemen aan het spelen. En zo voeg je iets unieks toe aan het speellandschap. Het prikkelt de fantasie van de kinderen en spreekt tot hun verbeelding. Ze verzinnen er hun eigen verhalen mee in hun spel, en maken het tot een herkenningspunt. In samenwerking met "De Kleine Tuinman".