Heerlijk tot rust komen in de hangstoel

In deze achtertuin zijn we de uitdaging aangegaan om rechte vormen te combineren met organische vlakken.  Het is een combinatie die je goed samen kan toepassen. De terrassen zijn strak gehouden, daarentegen hebben de aansluitende vlakken, zoals de beplanting en het gazon gebogen lijnen.  Dit benadrukt de natuurlijke sfeer en zorgt voor verrassende plekken in de tuin.

Een aantal stevige Robiniastammen hebben we verticaal tussen de beplanting gezet; dit schept in de ruimte achterin de tuin een besloten plekje waar je kan zitten op een stapelmuurtje van de oude stapelblokken. De stammen combineren goed met de transparante beplanting.

De ruige pergola van Robiniahout slingert dwars door de tuin heen en vormt een verbinding tussen de beplantingsvakken.  Al schommelend in de hangstoel kun je op een relaxte manier genieten van alle kleuren in de beplanting en de rondvladderende vlinders en zoemende bijen. Vanaf het terras bij de woning kijk je op de overkapping achterin de tuin waaronder het ook heerlijk zitten is tijdens een buitje regen. De overkapping is gemaakt van Robiniahoutenpalen met daarop een dakje van golfplaten. De bestaande appelboom is op zijn plek gebleven en hangt vol met appels!