Het klim- en klauterparcours is hartstikke uitdagend

Een vernieuwend, groen en leerzaam schoolplein, dat was de wens van IKC Hei en Bos in Hoenderloo, een locatie voor basisonderwijs en kinderopvang. De school ligt in een bosrijke omgeving waar binnen het onderwijs veel tijd wordt besteed aan natuuronderwijs, één van de belangrijkste pijlers.

Midden op het plein ligt het amfitheater vanwaar je goed zicht hebt op de entree welke als podium wordt gebruikt. Op de vlonder daarvoor kun je ook zitten. Om het theater en de vlonder kun je rondjes rennen en fietsen. Het klim- en klauterparcours is hartstikke uitdagend! Over de touwbaan kun je klimmen van het ene naar het andere plateau. Het loopt door in een zand- en waterspel met een waterpomp op de centraal gelegen heuvel. Hier worden de mooiste dammen gebouwd en veel geleerd over zand en water. Onder de bestaande eik kan je lekker in de schaduw chillen of met de klas zitten bij warm weer.

Op het educatieve plein is een buitenlaboratorium, een moestuin, een scharrelplek en een plek voor kippen en konijnen. Langs de school wordt in een verlaagd deel regenwater verzameld wat langzaam in de grond kan zakken. Tijdens of vlak na de regen kan hier lekker worden gespeeld.

Aangezien het dorp weinig speelvoorzieningen heeft, vervult het schoolplein een belangrijke functie in het samen spelen en ontmoeten voor (jonge) kinderen en hun ouders, buiten de schooltijden om. Dit grote groene klaslokaal is ontwikkeld samen met Bureau Lenteregen.