Soep maken uit de moestuin

Op het schoolplein van basisschool Het Avontuur in Dalfsen kun je goed verstoppertje spelen! Het plein is omgetoverd tot een groene speeloase waar tussen de struiken spontaan verstopplekjes en spannende paadjes zijn ontstaan. Je kunt er ook door het groen struinen op zoek naar allerlei bijzondere dingen.

Boven op een heuvel staat een waterpomp waarvandaan het water uitmondt in een zand- en keienbedding. Hier kun je dammen bouwen en al doende leren we om samen te spelen, te bouwen en over constructies. De buitenklas ligt heerlijk in de schaduw van de al aanwezige bomen op het plein. Als het warm is, is het fijn om hier les te krijgen of opdrachtjes te maken. Op een aantal plaatsen staat een diversiteit aan wilde bloemen, zoals klaprozen, korenbloemen en heel veel andere leuke soorten. Hier komen allerlei insecten op af waarover je veel te weten kan komen.

Door bepaalde delen op het plein en naast de school te verlagen kan het regenwater worden opgevangen en gebruikt om te infiltreren in de ondergrond. Zo blijft het groen in droge zomers ook goed groeien. De wadi naast de school is ingezaaid met een bloemenmengsel waar het genieten is van een kleurrijke bloemenzee. In de moestuin hebben we allerlei groenten geplant. Van de oogst worden de heerlijkste soepen gemaakt waar iedereen van kan mee genieten.