Sterk beeld met cirkels

Op het nieuwe schoolplein van basisschool Het Kompas in Dronten is meer te ontdekken, meer te beleven en meer uitdaging. We hebben heel veel tegels eruit gehaald, en deze verwerkt in cirkels. De cirkels zijn een knipoog naar een kompas, het navigatie-instrument wat een duidelijke richting aangeeft. De cirkels zorgen voor een sterk beeld en geven houvast aan het speellandschap.

Door de tegels te stapelen zijn muurtjes ontstaan die groene eilanden vormen met speelaanleidingen en vergroening. Van de ene naar de ander cirkel loopt via een golvend verbindingsstuk een klim- en klauterparcours. Het is fijn om jezelf in de pauze even uit te dagen en je energie kwijt te kunnen. Het plein heeft zo veel meer speel- en educatieve waarde gekregen. Op het kleuterplein zijn om de bestaande zandbak heen cirkels gemaakt die nu als zandspeelplek en klim- en klauterparcours fungeren. De zandbak is omgevormd naar een groen speel- en struineilandje met een wilgentipi. Hier kun je lekker in wegkruipen en je verstoppen.

Bomen en struiken zorgen voor het verhogen van de biodiversiteit en voor verkoeling en schaduw in hete zomers. Een buitenklas met de uitgelopen wilgenstaken om je heen wordt een lekkere koele plek voor een buitenles of om even te chillen met je klasgenoten. Door het contact met het groen kun je veel leren over de planten en de diertjes die hierin voorkomen. In de gekleurde ronde bakken die de kinderen zelf hebben geschilderd staan wilgenstaken en wilde bloemen. Op het kleuterplein zijn het moestuinbakken geworden.