Er zijn hier uitdagingen genoeg

Durf jij op je kop de glijstangen af te glijden? Of een sprong vanaf de hoge palen? Er zijn hier uitdagingen genoeg!  Ridder Joris kijkt vanaf de speeltoren met een tevreden blik over het nieuwe plein van zijn school. Wat wordt er intensief gespeeld hier!  De kinderen hebben een prachtig groen schoolspeelplein gekregen wat hun fantasie stimuleert. Meteen als je het plein opkomt zie je de waterspeelplek.

Je kunt hier je energie en fantasie kwijt in je eigen spel met bouwen en boetseren in de speelbeek, springen van kei naar kei en met een zwengel aan de pomp de beek vullen met water. Ook de afkoppeling van het regenwater zorgt ervoor dat in nattere periodes de beek gevuld wordt. De wilgen die zijn geplant zorgen voor een transparante schaduw en een fijne sfeer.

Verderop is het amfitheater met een podium. Leuk voor buitenlessen en een voorstelling waar de hele school bij kan zijn. Maar ook even chillen met je vriendinnen en lekker kletsen over van alles en nog wat. Achter het muurtje kun je goed verstoppertje spelen. De oude zandspeelplek is uitgebreid en een fijne plek om te spelen met wat je tegenkomt. Het ontwerp is gemaakt door Christiane Orth, twintig10 tuin- en landschapontwerp.